Estetiska programmet

Ansgar Creative​ är en riksrekryterande utbildning inom musik och teater. Hos oss hittar du flexibla lösningar som ger dig som går estetiska programmet möjlighet att ta examen med samma behörighet som S​amhälls- eller Ekonomiprogrammet.

Vi erbjuder tre spår inom Estetiska programmet i Musik:

Music & Artist
Inriktningen för dig som vill satsa fullt ut på musiken. Du kommer att slipas som musiker eller sångare, lära dig att skapa musik digitalt, få artisterfarenhet av att stå på scenen och ta en publik, spela och sjunga i ensemble, utveckla ditt gehör, läsa och skriva noter och mycket mer. Som individuellt val kan du bland annat välja att läsa kurser tillsammans med teaterprogrammet eller att fördjupa dig i musikproduktion.

Music & Business
Inriktningen för dig som vill kombinera musiken med entreprenörskap. Inom musikindustrin är det mycket vanligt att vara egenföretagare och genom att kombinera musikstudierna med entreprenörs- och ekonomistudier är du väl förberedd för framtiden. Denna inriktning ger dig examen med samma behörighet som Ekonomiprogrammet.

Music & Social Communications
Inriktningen för dig har musiken som främsta intresse men som också vill lära dig mer om hur människor fungerar och interagerar. Genom att läsa kurser inom dessa områden tar du examen med samma behörighet som Samhällsprogrammet. Lärare och elever producerar varje år en större produktion med flera föreställning där samtliga årskurser inom programmet deltar som musiker, artister, programpresentatörer, etc. Under årets görs även ett antal större och mindre konserter.

Som enda skola i Uppsala erbjuder vi också Estetiska programmet Teater.

Här lär du dig grunderna inom teater. Vi övar oss i att skriva och följa manus, agera och skapa​.

När du lärt dig tala inför publik så kan du något som ganska få kan. när du läser teaterinriktning, lär du dig att hantera eventuell scenskräck. Du får också lära dig skådespelarens arbete som ett hantverk.

Vi testar improvisation, jobbar med monologer och skrattar tillsammans under tiden. Vi gör en föreställning varje år, där du får lära dig samarbete, projektledning och problemlösning. Du kommer att lära dig olika skådespelartekniker och blir introducerad till en helt ny värld.

Creative för alla

Om du läser på ett annat program så har du alltid möjligheten hos oss att välja tillval som musik,teater, bild – hos oss kan du alltså utveckla dina estetiska sidor även om du vill läsa ett annat huvudprogram.